By Eline

Graag stel ik mijzelf aan jou voor. Ik ben Eline, 37 jaar en mijn hele leven woonachtig in Alblasserdam. 

Eind 2013 ben ik Dru yogalessen gaan volgen. Yoga wekte al een tijdje mijn interesse maar waar doe je zoiets en is het wel echt iets voor mij? Via via kreeg ik de tip dat er een plekje vrijgekomen was waar zij yogales volgde. Dit moest op dat moment zo zijn, want wat had ik het toen nodig…

Het jaar 2013 was namelijk voor mij een zeer bewogen jaar. Een jaar waarin ik op een bepaald moment letterlijk ‘out’ ging. Ik belandde in de welbekende burn-out. Als hoog gevoelig persoon voelde ik op dat moment innerlijk niets meer; geen enkele emotie of gevoel. Ik was compleet lam geslagen, mijn batterij was op. Dit was voor mij een hele verwarrende periode. 

Het was een dieptepunt maar tegelijkertijd ook een ommekeer in mijn leven. Ik moest hier wat mee doen. Vanaf die tijd ben ik flink gaan graven en kijken naar mijzelf, want waarom overkwam mij dit?! Wat volgde waren kleine stapjes vooruit maar daarna ook weer flink wat stapjes achteruit. Tot ik op een gegeven moment de valkuilen bij mijzelf ging herkennen en hiernaar ben gaan handelen. Zodat de stapjes achteruit ook langzaam verdwenen. Ook het besef en de acceptatie dat ik op bepaalde punten niet meer dezelfde Eline kon zijn, zorgde ervoor dat ik meer en soms grotere stappen vooruit kon zetten.

Yoga heeft mij daarbij ook enorm geholpen om vaker voor mijzelf te kiezen, meer bewustwording te creëren, belangrijke keuzes te maken en op de juiste manier met mijn ademhaling aan de slag te gaan.

In oktober 2015 ben ik begonnen met de 3-jarige Dru Yoga docentenopleiding. Begin juli 2018 ben ik afgestudeerd en mag ik mij officieel DRU Yoga docente noemen. Door het volgen van deze mooie DRU yoga docentenopleiding, welke in Arnhem wordt gegeven, is het mij nog meer duidelijk geworden dat ik yoga wil doorgeven aan anderen. Wat het mij nu al allemaal gebracht heeft wil ik graag delen! Ik geef wekelijks les aan vier groepen. De groepen bestaan uit ieder zes dames. Ik kies bewust voor kleine groepen zodat ik mijn leerlingen individuele aandacht kan geven en er een intieme sfeer ontstaat waar je volledig jezelf mag en kan zijn.  


Op werkgebied heb ik begin 2016 een zeer belangrijke keuze gemaakt en ben ik na 12 jaar uit de verzekeringsbranche gestapt. Het bracht mij niet meer die energie die ik er altijd van kreeg. Nu werk ik, naast mijn beroep als yogadocente, ook nog 2,5 dag als receptioniste/administratief medewerker bij een heel leuk bedrijf. De belangrijkste levensles die ik op werkgebied heb geleerd is echt te doen waar je hart ligt en waar jij van gaat stralen! Alleen dan geeft het je energie, sta je in je kracht en kan je anderen inspireren!

Begin oktober 2017 ben ik dieper in de wereld van de meditatie gedoken en ben ik gestart met de Dru Meditatie docentenopleiding. Ik ervaar dat meditatie echt een prachtig onderdeel kan zijn van je yoga practice. Wanneer je meditatie geregeld gaat toepassen in je leven dan is mijn ervaring dat je nog weer anders in het leven gaat staan. De meditatie wereld is zo divers en breed dat je je hele leven hier mee bezig kunt zijn en steeds weer een andere verdieping in jezelf gaat ervaren. In juni 2019 heb ik de Dru Meditatie docentenopleiding afgerond. Ik zal af en toe korte meditaties in de yogales introduceren om je te laten ervaren wat het is om naar jou stille punt te gaan. 

Door bewust te luisteren naar mijn hart en vooral ook naar mijn lichaam zijn er andere dingen op mijn pad gekomen. Situaties en gebeurtenissen waar ik nooit aan gedacht had of juist wel!!! Uiteraard is niet alles vanzelf gegaan en word ik nog steeds veel uitgedaagd in mijn leven. Maar door mezelf te blijven ontwikkelen, uitdagingen aan te gaan en te blijven geloven in mezelf bereik ik enorm veel.

Love my  Life!!
Eline

 

error: Content is protected !!