By Eline

Graag stel ik mijzelf aan jou voor. Ik ben Eline, 35 jaar en mijn hele leven woonachtig in Alblasserdam. Ik ben getrouwd met Tigran en samen hebben wij de liefdevolle verzorging van onze dikke huiskater Joy!

Vijf jaar geleden ben ik Dru yogalessen gaan volgen. Yoga wekte al een tijdje mijn interesse maar waar doe je zoiets en is het wel echt iets voor mij? Via mijn schoonmoeder kreeg ik eind 2013 de tip dat er bij haar yogalerares op de maandagavond een plekje vrij was. Dit moest op dat moment zo zijn, want wat had ik het toen nodig…

Het jaar 2013 was namelijk voor mij een zeer bewogen jaar. Een jaar waarin ik op een bepaald moment letterlijk ‘out’ ging. Ik belandde in de welbekende burn-out. Als gevoelig persoon voelde ik op dat moment innerlijk niets meer; geen enkele emotie of gevoel. Ik was compleet lam geslagen, mijn batterij was op. Dit was voor mij een hele verwarrende periode. 

Het was een dieptepunt maar tegelijkertijd ook een ommekeer in mijn leven. Ik moest hier wat mee doen. Vanaf die tijd ben ik flink gaan graven en kijken naar mijzelf, want waarom overkwam mij dit?! Wat volgde waren kleine stapjes vooruit maar daarna ook weer flink wat stapjes achteruit. Tot ik op een gegeven moment de valkuilen bij mijzelf ging herkennen en hiernaar ben gaan handelen. Zodat de stapjes achteruit ook langzaam verdwenen. Ook het besef en de acceptatie dat ik op bepaalde punten niet meer dezelfde Eline kon zijn, zorgde ervoor dat ik meer en soms grotere stappen vooruit kon zetten.

Yoga heeft mij daarbij ook enorm geholpen om vaker voor mijzelf te kiezen, meer bewustwording te creëren, belangrijke keuzes te maken en op de juiste manier met mijn ademhaling aan de slag te gaan.

In oktober 2015 ben ik begonnen met de 3-jarige Dru Yoga docentenopleiding. Begin juli 2018 ben ik afgestudeerd en mag ik mij officieel DRU Yoga docente noemen. Door het volgen van deze mooie DRU yoga docentenopleiding, welke in Arnhem wordt gegeven, is het mij nog meer duidelijk geworden dat ik yoga wil doorgeven aan anderen. Wat het mij nu al allemaal gebracht heeft wil ik graag delen! Ik geef wekelijks les aan vier groepen. De groepen bestaan uit zes personen. Voordeel van een kleine groep is dat ik mijn leerlingen tijdens de yogales altijd oprechte en vooral persoonlijke aandacht kan geven en ze hierdoor niet het gevoel krijgen op te gaan in de massa.  


Op werkgebied heb ik begin 2016 een zeer belangrijke keuze gemaakt en ben ik na 12 jaar uit de verzekeringsbranche gestapt. Het bracht mij niet meer die energie die ik er altijd van kreeg. Nu werk ik, naast mijn beroep als yogadocente, nog twee dagen per week als receptioniste waarbij ik mijn gastvrijheid optimaal mag en kan inzetten. De belangrijkste levensles die ik op werkgebied heb geleerd is echt te doen waar je hart ligt en waar jij van gaat stralen! Alleen dan geeft het je energie en kan je anderen inspireren!

Begin oktober 2017 ben ik dieper in de wereld van de meditatie gedoken en ben ik gestart met een nieuwe opleiding: de Dru Meditatie docentenopleiding. Ik heb hier enorm veel zin in omdat ik ervaar dat meditatie echt een prachtig onderdeel kan zijn van je yoga practice.

Door bewust te luisteren naar mijn hart zijn er dingen op mijn pad gekomen waarvan ik nooit had kunnen bedenken dat ik ze zou gaan doen of dat ik het lef ervoor zou hebben. Uiteraard gaat het niet allemaal vanzelf, ik ben en word nog steeds veel uitgedaagd met bepaalde dingen. Maar met de juiste instelling en geloven in wat ik kan, bereik ik nu al de mooiste dingen.

Love my  Life!!
Eline

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!