By Eline

Ik ben Eline, 39 jaar en vertel je graag wat meer over mijn pad. Over hoe ik in aanraking ben gekomen met yoga, over enkele hoogte- en dieptepunten en welke stappen ik heb gezet om steeds meer en meer tot mezelf te komen.

Eind 2013 ben ik Dru Yogalessen gaan volgen. Yoga wekte al een tijd mijn interesse maar de vraag waar je zoiets doet deed mij niet de stap zetten om het te gaan proberen of op te zoeken.
Toch kwam het op mijn pad toen ik via iemand de tip kreeg dat er een plekje vrij was gekomen bij een yogales. Dit moest écht zo zijn, want wat had ik het toen nodig….

Het jaar 2013 was voor mij persoonlijk namelijk een zeer bewogen jaar. Een jaar waarin ik op een bepaald moment letterlijk ‘out’ ging. Ik belandde in de welbekende burn-out. Als zeer hoog gevoelig persoon voelde ik in die periode innerlijk niets meer; geen enkele emotie of gevoel…compleet mat. Mijn batterij was op en mijn lichaam zei op dat moment letterlijk STOP! Dit was een zeer verwarrende periode maar ik wist ook dat er iets moest gebeuren, want de grote vraag voor mij was: hoe kom ik tot dat punt!!?

Het was een dieptepunt maar tegelijkertijd ook een ommekeer in mijn leven. Ik moest hier wat mee doen. Vanaf die tijd ben ik flink gaan graven en ben ik ook echt gaan kijken naar mezelf. Wat volgde waren kleine stapjes vooruit maar daarna ook weer flink wat stapjes achteruit. Heel zwaar en soms voor mijn gevoel uitzichtloos. Tot ik op een gegeven moment de valkuilen bij mijzelf ging herkennen en hiernaar ben gaan handelen. Zodat de stapjes achteruit ook minder werden en uiteindelijk zelfs verdwenen.

Door het volgen van de yogalessen deed ik iets waarin ik mezelf helemaal kon overgeven. Zodra ik 1x per week de mat opstapte kwam ik tot rust en tot mezelf. Het heeft mij ook enorm geholpen om sneller uit mijn hoofd te gaan, vaker voor mezelf te kiezen, meer bewustwording te creëren (zowel geestelijk als lichamelijk) en zeer belangrijke keuzes te maken in mijn leven (zowel werk als privé). Daarnaast leerde ik de juiste manier om met mijn ademhaling aan de slag te gaan.   

In oktober 2015 ben ik gestart met de 3-jarige Dru Yoga docentenopleiding. Een reis met heel veel bijzondere momenten, waarin ik de passie voor yoga heb omarmt. Ik kon niet wachten om het door te gaan geven. Begin juli 2018 ben ik afgestudeerd als Dru Yoga docent en heb ik in 2019 ook de 2-jarig Dru Meditatie docentenopleiding behaald.

Yoga en meditatie zijn voor mij de tools in mijn leven die zorgen voor meer balans, rust en bewustwording. Ik vind het heerlijk om dit te combineren met het ‘gewone’ leven om zo meer zelfverzekerd door het leven heen te waaien. Want uit ervaring weet ik dat wanneer je het gevoel hebt dat het lekker rustig en kalm is in je leven er onverwachts toch weer een storm oplaait en je flink heen en weer kan worden geschud.

Middels yoga en meditatie zet ik mijzelf krachtiger en bewuster neer in een toch altijd veranderende wereld. Dat vind ik het aller mooiste van yoga en meditatie!

Ik hoop je snel in één van mij lessen te verwelkomen!

Liefs,
Eline

error: Content is protected !!